50.000 euro voor Buurtbonnen
50.000 euro voor Buurtbonnen Foto:

Losser verstrekt subsidies

LOSSER - De gemeente Losser heeft enkele kleinere, incidentele subsidies toegekend aan lokale organisaties.

In januari stemde de gemeenteraad in met een herziening van het subsiebeleid. Belangrijk punt hierin is dat er dit jaar en komend jaar geld beschikbaar is om incidentele subsidies te verstrekken. Het gaat hierbij om geld voor specifieke activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen en andere partijen die bijdragen aan de leefbaarheid in de Losserse gemeenschap.

Aanvragen
Wethouder Marcel Wildschut: "Diverse organisaties hebben hier nu gebruik van gemaakt en een aanvraag voor incidentele subsidie ingediend. We zijn blij dat we nu organisaties, die extra inspanningen verrichten, financieel kunnen ondersteunen. In totaal hebben we in deze eerste subsidieronde voor 18.590 euro aan incidentele subsidies verleend."

Incidentele subsidies
In 2017 is in totaal 35.000 euro beschikbaar voor incidentele subsidies. Muziekvereniging De Eendracht krijgt een subsidie van 2.500 euro voor het jubileumconcert op 23 september in het Kulturhus Overdinkel. Judo Losser 935 euro voor het opleiden van jongeren tot DOJO-assistent. De Plechelmusharmonie ontvangt een bijdrage van 1.000 euro voor de aanschaf van instrumenten en de Historische Kring Losser krijgt eenzelfde bedrag voor de uitgave van een boek. SV De Lutte en VV Lutheria krijgen een bijdrage van 890 euro voor de aanleg van een beachcourt. Na 15 mei is nog een aanvraag ingediend door de Stichting Losser Sociaal voor de organisatie van Losser Sociaal 2017, in de periode van 22 tot en met 25 juni.. Hiervoor stelt het college een bijdrage van 3.000 euro beschikbaar.