Afbeelding
Foto:

AutoMaatje van start in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Het nieuwe project AutoMaatje is deze dinsdag feestelijk gelanceerd. Dit project heeft als doel om inwoners zonder eigen vervoer mobieler te maken.

De afgelopen maanden werd al druk gewerkt om dit project op te zetten. Bij AutoMaatje gaan inwoners met hun eigen auto anderen helpen wanneer deze behoefte hebben aan vervoer. Haaksbergen is de eerste gemeente in Twente die een lokaal ANWB AutoMaatje-project voor inwoners opzet. De nieuwe vervoersservice kan voor alles worden gebruikt, zoals een ritje naar de dokter, ziekenhuis of naar de kapper. De Noaberpoort verzorgt de coördinatie hiervoor. Dinsdag werd de eerste rit gereden.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met de Noaberpoort. De klant betaalt per kilometer 30 cent aan de chauffeur. De medewerker van de Noaberpoort koppelt de klant aan een van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers. Kijk voor informatie over AutoMaatje op www.noaberpoort.nl