Afbeelding
Foto:

Syntus zoekt nieuwe medewerkers

ENSCHEDE - Vervoersbedrijf Syntus-Keolis is op zoek naar nieuwe medewerkers Service en Veiligheid voor de nieuwe treinverbinding Enschede-Zwolle.

Dit najaar gaan diverse nieuwe treinverbindingen van start. Naast Enschede-Zwolle ook Zwolle-Kampen. Syntus heeft hiervoor de concessie gekregen. Nu wordt Enschede-Zwolle nog gereden door de NS.

Personeel gezocht
Syntus is op dit moment al druk bezig met het opleiden van machinisten voor de nieuwe trenverbindingen. Een eerdere wervingscampagne gericht op studenten en huisvrouwen bleek hierin een schot in de roos. Nu wordt ook gezocht naar zo'n 120 medewerkers voor service en veiligheid.

Opleiding
De medewerkers dienen voornamelijk als aanspreekpunt voor reizigers. Syntus wil de medewerkers echter ook een BOA-opleiding geven, zodat zij ook zorgen voor de veiligheid op deze treinverbindingen. Werkzoekenden die nog niet in bezit zijn van een BOA-diploma krijgen dan een gratis opleiding van acht weken aangeboden door Syntus. Emile Broersma, adjunct-directeur van Syntus-Keolis benadrukt het belang van goede service. De medewerkers zijn immers een belangrijk visitekaartje voor de vervoerder. Hun rol is vergelijkbaar met die van stewards en stewardessen in een vliegtuig, zo vergelijkt hij.

Geïnteresseerd?
Wie geïnteresseerd is voor een mogelijke baan als medewerker service en veiligheid kan zich nu aanmelden by Syntus-Keolis. Solliciteren kan via www.syntus.nl/kennismaken.