Afbeelding
Foto:

Dierenkliniek Enschede

ENSCHEDE - Mijn naam is Esther van Sprang en ik ben dierenarts in Enschede. Onlangs kwam Paul van Hart van Enschede bij ons langs op de kliniek. Natuurlijk wilde hij graag dat wij adverteren in Hart van Enschede, maar daarnaast had hij een leuk voorstel. Hij vroeg of ik elke maand een artikel wilde schrijven voor dit blad. En dat vind ik leuk.

Dus vanaf nu schrijf ik maandelijks een verhaal over het wel en wee in de dierenkliniek, over de klanten, dieren, en mijn collega's. Er gebeurt elke dag veel. We genezen dieren, puppies en kittens komen voor de eerste keer met hun nieuwe eigenaar op de kliniek voor een controle of enting.

Oude dieren
Oude dieren hebben extra aandacht nodig zodat ze happy in het leven blijven staan. Honden, katten, konijnen en knaagdieren worden gesteriliseerd of gecastreerd omdat de hormonen dier en baas 'gek' maken.

Ingrepen
We doen diverse operaties en gebitsbehandelingen. We maken echo's, röntgenfoto's of nemen bloed af voor onderzoek. We meten de bloeddruk bij katten. En soms moeten we een dierbaar huisdier inslapen omdat een goed leven niet meer mogelijk is of de pijn te veel wordt. Kortom vanaf geboorte tot aan de dood beleven wij samen met de baasjes en hun dieren deze gebeurtenissen en daarover wil ik schrijven. Er is tegenwoordig ook veel mogelijk om de dagelijkse kwaliteit van leven van een dier sterk te verbeteren; thema's die de komende tijd vaker aan bod zullen komen.

Kom langs
Samen met mijn dierenartsen; Karen, Noesja en Anouk en de paraveterinaire assistentes; Sanne, Anne, Talitha, Marleen, Mirthe, Luuk, Marchien en stagiaire Anne proberen wij elke dag, ieder baasje en dier zo goed mogelijk te helpen. Tot binnenkort. De Dierenkliniek Enschede is gevestigd aan de Brinkstraat 234. Kijk ook op: www.dierenkliniekenschede.nl