Afbeelding
Foto:

Orgelconcert in Noorderkerk

ENSCHEDE - Op donderdag 13 juli 2017 geeft de bekende organist Martin Mans een orgelconcert in de Noorderkerk in Enschede.

Het concert maakt deel uit van de serie 'Orgel Anders in de Zomer' waarin hij tien grote orgels bespeelt. Het programma bevat improvisaties en tevens Toccata's van bekende componisten zoals: Hegarty, Widor en Boëllmann. Het orgel van de Noorderkerk heeft tal van registratiemogelijkheden waardoor het telkens anders klinkt. De luisteraar kan zich laten meevoeren op de klanken en een avond ontspannen genieten van een gevarieerd programma.

Jubileum
Martin Mans viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum als organist met twee grote jubileumconcerten. In februari 2018 is het slotconcert in de St Eustache in Parijs waar iedereen mee naartoe kan. Zijn nieuwe cd 'Rust' die ter gelegenheid van zijn jubileum is uitgebracht, is volop verkrijgbaar. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de belangstelling staat. De mogelijkheden zijn legio. 'Je hebt een heel orkest tot je beschikking' zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Informatie
Het concert wordt gehouden op 13 juli in de Noorderkerk aan de Lasondersingel 18, Enschede. Kaarten zijn te koop voor 10 euro via online reservering op www.martinmans.nl. Leden van de PCOB, KBO en ANBO betalen 8 euro, kinderen tot en met 11 jaar 5 euro. Voorverkoop van kaarten ook bij: Boekhandel David, Beltstraat 45, Enschede.

Achtergrond
Onlangs vierde Martin dat hij 40-jaar organist is. Als jongen van 12 jaar kreeg hij zijn eerste vaste aanstelling als kerkorganist. Sindsdien heeft hij vele tournees gemaakt naar landen binnen en buiten Europa zoals Zuid-Afrika, Canada, Amerika, Israël, Frankrijk en West-Australië. Martin is van jongs af aan bezig zijn improvisatietalent te ontwikkelen en heeft daarmee velen weten te bereiken. Zijn improvisatietalent is de basis van zijn muzikale carrière. De gedreven musicus geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. In 2010 kreeg Martin een ridderorde vanwege zijn muzikale en culturele verdiensten.