Afbeelding
Foto:

Enschede praat mee over vuurwerk

ENSCHEDE - Enschedeërs willen graag meepraten over het aanpakken van vuurwerkoverlast in hun stad. De gemeente Enschede zal deze vrijdag 10 juni een grote praatbijeenkomst houden waar dit thema centraal staat.

Afgelopen week stond de teller al op de helft van het beoogde aantal aanmeldingen; toen bleek al dat Enschedeërs toch zeker behoefte hebben om te praten over vuurwerkoverlast. De gemeente signaleert zelf dat deze jonge traditie gepaard gaat met wat negatieve kanten, omdat Enschedeërs zich niet altijd aan de regels houden. Zo wordt er vaak al ruim van tevoren fanatiek vuurwerk afgestoken. Ook in Enschede groeit de roep om hier iets aan te doen. De praatbijeenkomst tussen inwoners, gemeenten en organisaties heeft als doel om samen te komen tot mogelijke oplossingen met een breed draagvlak. Dit voorkomt dat de gemeente zwaardere maatregelen zou moeten nemen zoals een algeheel vuurwerkverbod.

Regels
De regels voor het afsteken van vuurwerk zijn de afgelopen jaren al aangescherpt. Zo is afsteken officieel alleen toegestaan tussen oudjaarsavond 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari.