Afbeelding
Foto:

Landelijke kennismakingsdag met naaktrecreatie

ENSCHEDE - De naturistenvereniging NON-Aamsveen in Enschede zal komende zondag een open huis houden. Dit in het kader van de landelijke kennismakingsdag voor naaktrecreatie.

Iedereen die wil kennismaken met het naturisme en het prachtige terrein is van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Met veel plezier kunt u een rondleiding krijgen over het mooie kampeerterrein. Dit beschikt onder meer over een zwembad, sauna's, jeu de boules baan, speeltoestellen en een trampoline voor de kinderen.

Gezellig
Die dag kunt u ook meegenieten van de pizza's uit de houtgestookte oven. De naturistenvereniging NON-Aamsveen is een vereniging met actieve leden. Samen zorgen ze ervoor dat zijzelf en de gasten kunnen genieten van een prettig verblijf. In de omgeving kunt u prachtig wandelen en fietsen in onder meer het natuurgebied Aamsveen. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker langs. De camping is te vinden aan het Lappenpad 250 in Enschede. Kijk ook op: www.non-aamsveen.nl

Naaktrecreatie
Naaktrecreatie kent een rijke geschiedenis in ons land. En, er zijn meer mensen die dit doen dan je wellicht zou denken. Uit cijfers van het kenniscentrum voor naaktrecreatie NFN blijkt namelijk dat er 56 verenigingen zijn voor naturisme in Nederland, met gezamenlijk zo'n 60.000 leden. Het totale aantal mensen dat al dan niet regelmatig naakt recreëert is veel hoger: naar schatting 2 miljoen mensen. Naast naaktstranden en naakt in de achtertuin zijn er ook vele terreinen als van Aamsveen waar ze met gelijkgestemden naakt kunnen verblijven. Met name de grote mate van respect en vrijheid op dit soort terreinen worden als belangrijke factoren genoemd.

Misvattingen
Hoewel Nederland over het algemeen als één van de meest naaktvriendelijke landen te boek staat, zijn er toch zeker ook nog misvattingen omtrent naaktrecreatie. De open dag heeft dan ook als doel om mensen op een vrijblijvende en open manier zelf de sfeer te laten ervaren.