Afbeelding
Foto:

Iedereen doet mee met concert Broer

ENSCHEDE - Op 15 en 16 juni wordt in Enschede het meedoe-concert Broer gehouden. Dit is onderdeel van een serie concerten, een samenwerking tussen VluchtelingenWerk, Theater Sonnevanck in Enschede en het Orkest van het Oosten.

In het kader van het project Eigen-Wijs van VLuchtelingenWerk worden muziekactiviteiten aangeboden voor kinderen in asielzoekerscentra. Zo kunnen ze hun moeilijkheden even vergeten. Broer is een uitvloeisel van dit concert, voor en door deze groep en kinderen van de basisscholen. Het is een spannend en swingend concert rondom een prachtig verhaal met muziek van Guiseppe Verdi. Alles wat normaliter niet gebruikelijk is bij een klassiek concert wordt dan juist aangemoedigd: de kinderen kunnen een wave maken, mogen luid klappen, dansen en zelfs meezingen. Zo worden de kinderen dus ook medemuzikant.

Het verhaal van Broer
Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban. Vroeger deden de broers alles samen, maar nu hebben ze elkaar al een lange tijd niet meer gesproken. Het orkest zit klaar en de kinderen zitten in de zaal. Wanneer Raban binnenkomt is hij verbaast. Hij hoopt maar dat zijn broer niks met het feest te maken heeft, want hem wil hij nooit meer zien. Wat is er gebeurd? En worden Ketim en Raban toch nog beste broers?

Educatief
Theater Sonnevanck en Orkest van het Oosten hebben bij dit project educatief materiaal ontwikkeld, waardoor het voor alle leerkrachten mogelijk is om dit project uit te voeren. Voor scholen zijn er vijf lessen beschikbaar met filmpjes en voorbeelden van alle liedjes, de dans, body percussie en soundscapes.