Afbeelding
Foto:

Maatschappelijke beursvloer Enschede weer succes

ENSCHEDE - Donderdag 1 juni werd in Enschede weer de maatschappelijke beursvloer gehouden. Deze lustrumeditie in de Grolsch werd weer goed bezocht.

De maatschappelijke beursvloer is inmiddels een bekender fenomeen in de regio Twente. In diverse gemeenten werden deze al gehouden de afgelopen jaren. Bij een maatschappelijke beursvloer worden bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar gebracht. Het doel is dan om te kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen met een gesloten beurs. Bijvoorbeeld wanneer een vrijwilligersorganisatie een nieuwe website nodig heeft en een websitebouwer deze kosteloos maakt in ruil voor promotie.

Contacten
De organisatie is in handen van de Enschedese Uitdaging. Deze blikt met tevredenheid terug op de vele leuke contacten die hier ontstonden. Tijdens de beursvloer werden vragen van maatschappelijke organisaties en het aanbod van bedrijven bij elkaar gebracht. Deze 'matches' werden vervolgens vastgelegd om zo duidelijke afspraken te maken. Het blijkt een effectieve manier om de wensen van organisaties in vervulling te laten gaan, terwijl bedrijven hier ook een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid mee kunnen tonen. De Beursvloer draagt bij aan de groei van sociale cohesie en versterking van het maatschappelijk weefsel in Enschede. Er zijn de afgelopen jaren via de Beursvloer al diverse samenwerkingsverbanden ontstaan.