Afbeelding
Foto:

Twents zwemwater van goede kwaliteit

TWENTE - Er wordt momenteel weer volop gezwommen in de Twentse buitenwateren. Met de ruim tropische temperaturen afgelopen week was het zeer goed toeven in het koele water van onder meer het Hulsbeek in Oldenzaal en Rutbeek in Enschede. Of in één van de tientallen andere semi-openbare zwemwateren die er zijn in Overijssel.

In de zomermaanden wordt de kwaliteit van het water ook actief gecontroleerd. Dit is ook zeker geen overbodige luxe, zo blijkt uit de praktijk. In de zomermaanden kwan de kwaliteit en veiligheid van zwemwater snel veranderen. Als gevolg van de stijgende watertemperatuur krijgen namelijk ook bacteriën ruim baan om te groeien. Dit zorgt dan voor bijvoorbeeld blauwalg en botulisme.

Checken voor je zwemt
Het is daarom verstandig om zelf even te controleren of je zwemt in een gecontroleerd zwemwater en zo ja, of er eventuele waarschuwingen zijn. Dit is ma te kijken op de website www.zwemwater.nl of via de Zwemwater-applicatie voor onder meer smartphones. Deze geeft daarnaast ook diverse aanvullende informatie, zoals de aanwezigheid van voorzieningen bij een zwemwater. Op dit moment zijn de beoordelingen van het Hulsbeek en Rutbeek uitstekend; goed nieuws dus voor gebruikers en de beheerders die zich inzetten om het zwemmen zo fijn mogelijk te laten verlopen.