Afbeelding
Foto:

Open dag en braderie
bij wijkvoorziening Lumen

ENSCHEDE - Wijkvoorziening Lumen in Enschede zal volgende week zaterdag 10 juni haar deuren openen voor een gezellige open dag en braderie. Lumen is dan geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Lumen werd enige tijd geleden geopend als wijkvoorziening in Velve-Lindenhof. Het omvat vele functies; zo zijn basisscholen De Kubus en De Uitvinding hier gevestigd, evenals Kindcentrum de Hofferie, het consultatiebureau van de GGD Twente, FITclinic Fysiotherapie en het Twentsch Logopediecentrum. Stichting Wijkraad VL, de Huismeester van de Woonplaats en Buurtkamer De Vleeschhouwerij hebben eveneens hun plek gevonden in Lumen, Jouw Hart Voor De Wijk.

Programma
Er is een uitgebreid programma opgezet voor zowel binnen als buiten en voor jong en oud. Zo zijn er sport- en spelactiviteiten, een braderie, playbackshow en demonstraties. Struin langs de vele kramen op de gemoedelijke braderie. In het park is een breed aanbod te vinden. Aanmelden voor een kraam kan nog via Braderielumen@Velve-Lindenhof.nl. Verder zijn er sportactiviteiten voor jongeren en schminken en een springkussen voor de jeugd. Een playbackshow met Stef Ekkel maakt dit alles compleet. Kom alle talenten aanmoedigen die zich tijdens deze show presenteren! Je moet het maar doen, je moet het maar durven…alleen daarom verdienen de deelnemers al een daverend applaus. En wie weet…groeit een van de talenten wel uit tot een echte ster. De prijsuitreiking zal worden verzorgd door niemand minder dan Stef Ekkel en natuurlijk sluit hij zingend de Open Dag af!

Swing Out Loud
Doe mee tijdens de Social Dance van Swing Out Loud. Swing Out Loud, is een gezelschap dat danst in de stijl van Lindy Hop. Lindy Hop is een vorm van 'swing dancing', zoals de Jive, West Coast Swing, Boogie Woogie and Balboa.
Lindy Hop wordt gedanst met een partner op muziek van de Jazz Swing. Tijdens de open dag is Kaliber te vinden op de eerste verdieping. Zij zullen Lumen 2 omtoveren tot ''Kaliberruimte'' en hier hun aanbod presenteren. Er zijn meerdere probeerinstrumenten waar uiteraard op gespeeld kan worden. Er kan geoefend worden op een saxofoon, gitaar, ukelele en een drumstel. De aanwezige docenten kunnen precies vertellen wat het totale aanbod van Kaliber is en natuurlijk geven zij ook demonstraties.