Afbeelding
Foto:

Entrepeneurial Day

ENSCHEDE - Er zijn in Twente steeds meer startende, innovatieve ondernemers actief. Een klein bedrijf met een goed concept kan al snel uitgroeien tot een wereldwijde speler. Zo is Thuisbezorgd.nl destijds begonnen in Enschede en afgelopen jaar draaide het bedrijf ruim 111 miljoen euro aan omzet.

Ook op de Universiteit Twente ontstonden de afgelopen jaren al veel nieuwe ondernemingen. Deze staan centraal op de Entrepeneurial Day op dinsdag 13 juni. Het thema dit jaar is 'Disrupt or be disrupted.' Het beloofd een inspirerende dag te worden! De titel is een verwijzing naar technologie die andere dingen 'verstoort', zoals Uber en Lyft die de traditionele taxi vervangen.

Entrepreneurial Day
Universiteit Twente is de meest ondernemende universiteit van Nederland. Zij zijn dagelijks bezig met het faciliteren en stimuleren van jonge talenten in hun ondernemerschap. De Entrepreneurial Day wordt een prachtige dag vol met briljante voorbeelden van ondernemen, met bijvoorbeeld de finale van de UT Challenge die tijdens deze dag zal plaatsvinden. Daarnaast presenteert de Universiteit Twente met trots Jose van Dijk als keynote spreker voor de innovatielezing. Jose van Dijk is opgegroeid in Vriezenveen en nu Vice President bij Cisco Systems in Silicon Valley.