Afbeelding
Foto:

Meiden de mat op in Losser

LOSSER - Judo Losser wil graag maar meiden kennis laten maken met de mooie sport van het judo. Daarom beginnen zij zaterdag met een nieuwe serie clinics, gericht op de leeftijdsgroep van 6 tot en met 12 jaar.

Om dit zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden kost deelname slechts tien euro voor zes clinics, waarna ze hun eerste examen afleggen voor de witte band met gele slip, de eerste stap in het judo. Meiden kunnen zich aanmelden via een mailtje naar secretaris@judolosser.nl.

Leuk
Judo is een hartstikke leuke en vooral gezonde sport. Elke judoles staat bol van het plezier en spel. Je wordt er heel lenig van en krijg je een grote conditie. Judo is een zelfverdedigingsport die het zelfvertrouwen vergroot. Secretaris Eelke Douma geeft het belang van judo weer voor meisjes. "Meisjes krijgen naast fysieke kracht ook meer zelfvertrouwen en stralen dat uit waardoor ze veel weerbaarder worden."

Korte cursus
Om meisjes kennis te laten maken met de judosport biedt de vereniging een korte cursus aan op zaterdag van 10.00 tot 11.00 in sporthal De Fakkel. In zes keer worden de deelnemers in aanraking gebracht met alle facetten van de judosport en daarmee klaargestoomd voor een eerste examen. Daarna kunnen de meiden verder in de judosport door zich als lid aan te melden bij Judo Losser. Naast de judolessen is Judo Losser zeer actief in het begeleiden en coachen tijdens de vele wedstrijden voor alle leeftijdsgroepen.