Afbeelding
Foto:

Rutger en Maarten fietsen naar Oekraïne voor goed doel

ENSCHEDE - Enschedeërs Rutger Scholtens en Maarten Huizinga maken deze zomer een bijzondere reis. Het duo gaat namelijk maar liefst 1.700 kilometer fietsen naar de Oekraïne.

De reis staat gepland van 1 tot 20 juli; een aardige uitdaging voor het duo dat zichzelf als amateurs omschrijft. Met de tocht zamelen zij geld in voor een goed doel, namelijk SOL4U. Deze stichting zet zich in om zomerkampen te organiseren voor een weeshuis in de plaats Rivne.

SOL4U
Stichting SOL4U ging in 2009 van om een opvang te realiseren voor kinderen en jongeren te realiseren voor een tuberculosecentrum en weeshuis met ongeveer 100 kinderen. Dit is door de jaren heen gegroeid; dit jaar willen ze opnieuw een zomerkamp houden waar de kinderen van leuke activiteiten kunnen genieten. Weeshuizen in de Oekraïne krijgen weinig geld van de overheid, waardoor dit soort aanverwante steun erg welkom is.

De ARK
Ook steunen ze zo een opvanghuis voor ouderen in dezelfde plaats, gemaand de Ark. Ook voor ouderen is er weinig geregeld aan opvang of sociaal vangnet. De Ark helpt daarnaast ook de jongeren die na hun 18e uit het weeshuis moeten. Zo leren zij vaardigheden waarmee ze werk kunnen vinden zodat ze niet op straat hoeven te leven. Rutger en Maarten hopen nu zoveel mogelijk sponsoren te werven om dit goede doel te steunen.

Promoten
Om de actie te promoten hebben ze ook een eigen website opgezet, www.wijgaanfietsen.nl. Wilt u hen steunen? Uw bijdrage is van harte welkom op NL13RABO3464326497 t.n.v. M. Hulzinga, 0nder vermelding van Wijgaanfietsen