Afbeelding
Foto:

Op reis langs de N18
tijdens Dag van de Bouw

HAAKSBERGEN/ENSCHEDE - De landelijke Dag van de Bouw wordt zaterdag weer gehouden. De dag is een initiatief van de bouwsector om te laten zien wat zij zoal doen en welke belangrijke rol zij spelen in de Nederlandse infrastructuur. Zaterdag kunnen bezoekers een kijkje nemen bij diverse grotere projecten, zoals de aanleg van de N18 tussen Groenlo en Enschede.

Noaber18 en Rijkswaterstaat geven dan en kijkje achter de schermen van de bouw van de N18. Geïnteresseerden kunnen reizen langs verschillende plekken van de toekomstige weg en de werkzaamheden van dichtbij bekijken. Van 10.00 tot 15.00 uur vertrekken er bussen vanuit Enschede en Eibergen, die langs de nieuwe N18 rijden. Er zijn diverse uitstapplekken, onder meer in Haaksbergen waar mensen eveneens op kunnen stappen. Hier kunnen mensen dan uitleg krijgen over de werkzaamheden. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Bezoekers krijgen een primeur. De pendelbussen rijden namelijk over een groot deel van de bouwweg. Bezoekers kunnen zo als eerste beleven, hoe het is om over de toekomstige N18 te rijden.

Niet toegankelijk
Het bouwterrein en de bouwweg zijn normaal gesproken natuurlijk afgesloten voor het publiek. De route begint in Eibergen bij het projectkantoor van Noaber 18, of vanaf de bouwlocatie bij de aansluiting met de A35 aan de Boekelosestraat in Enschede. Beide locaties zijn tevens het startpunt van de bussen die langs de nieuwe N18 in aanbouw rijden en doorlopend tussen Eibergen en de locatie in Enschede pendelen Op vijf plekken kunnen bezoekers uitstappen en buiten een kijkje nemen. Het is echter ook mogelijk om de gehele excursie in de bus te blijven zitten. Kinderen ontvangen bij de ontvangstbalie in Eibergen of Enschede een kaart die ze bij iedere stop kunnen laten afstempelen.

Opstappen en uitstappen
Er zijn vijf locaties langs het tracé van de Nieuwe Twenteroute waar bezoekers kunnen opstappen of uitstappen. In Enschede aan de Boekelosestraat bij de A35.Daarnaast is het mogelijk om vanaf Museum Buurtspoorweg, Stationsstraat 3 in Haaksbergen gratis met een historische trein naar de locatie Geukerdijk te reizen (vice versa) en daar op een pendelbus te stappen richting Enschede of Eibergen. Kijk voor deze en meer informatie op: www.dagvandebouw.nl