Afbeelding
Foto:

Enschede maait met nieuwe insteek

ENSCHEDE - Grasmaaien is voor veel mensen niets meer dan een vervelende klus. Maar de gemeente Enschede denkt hier iets meer over na. Daarom wordt dit jaar het grasmaaien op een andere manier uitgevoerd.

De gemeente gaat dit jaar vaker maaien ten opzichte van vorig jaar, maar tegelijk ook experimenteren met andere vormen van grasmaaien. De grotere grasvakken buiten de wijken blijven ongewijzigd; de gemeente maait dit twee keer per jaar.

Vaker maaien
De gemeente zal vanaf nu de kleinere grasvakken in de wijken weer vaker gaan maaien. Middelgrote vakken worden dan gemiddeld zes keer per jaar gemaaid. Dit moet dan een nette, verzorgde aanblik geven. Ook worden paden vaker gemaaid. De afgelopen tijd werden ook al bloemenlinten aangebracht die zorgen voor meer kleur en diversiteit.

Nieuwe methode
De gemeente gaat ook nieuwe maaimethodes uitproberen. Een voorbeeld is het 'sinusmaaien', waarbij steeds een ander deel van het gras blijft staan bij iedere maaibeurt. Dit moet dan biodiversiteit versterken. Tegelijk is een kleiner oppervlak maaien ook gewoon efficiƫnter. Vanaf nu kunt u de veranderingen in uw wijk op een digitale kaart bekijken via: www.enschede.nl/veranderingenopenbareruimte. Hier ziet u ook de plekken waar de proeven worden gehouden.