Afbeelding
Foto:

Erkenning voor
International School Twente

ENSCHEDE - De International School Twente heeft een belangrijke erkenning binnengehaald. De school is nu geautoriseerd als IB World School voor het International Baccalaureate Diploma Programme. Dit is een belangrijke bepalende factor voor ouders om te kiezen voor zo'n internationale school.

De nieuwe International School Twente voorziet in een belangrijke behoefte die groeit op dit moment. Zo wil de Regio Twente zich promoten als high-tech innovatieve regio, waarbij dit ook een aantrekkelijke vestigingsplaats moet zijn voor grotere, internationale bedrijven. Deze brengen dan vaak personeel met zich mee, waaronder hele gezinnen. Voor deze zogeheten 'expats' is de aanwezigheid van goed onderwijs voor hun kinderen een bepalende factor om in onze regio te gaan werken.

Erkenning
In de laatste week van april werd ISTwente geautoriseerd voor het International Baccalaureate (IB) Diploma Programme (DP). Een wereldwijd erkend onderwijsprogramma van hoge kwaliteit dat op ruim 4.000 internationale scholen wordt gebruikt. Met het behalen van de autorisatie mag ISTwente zich vanaf nu IB World School noemen en sluit zich daarmee aan bij toonaangevende internationale scholen in de wereld. Een belangrijke mijlpaal in de doorontwikkeling van ISTwente. De internationale school zette zich vorig jaar al op de kaart met de accreditatie van de Primary School voor het International Primary Curriculum.