Afbeelding
Foto:

Opgesloten
voor een zeer goed doel

ENSCHEDE - Sluit mij op en haal zo een meisje uit de kinderprostitutie. Dit is het doel achter de jaarlijkse actie 'Lock me up, free a girl'. Ook in Enschede en Almelo worden diverse deelnemers opgesloten tijdens de actieweek van 16 tot en met 20 mei.

Twaalf uur lang worden de deelnemers opgesloten in feen hokje van slechts één bij twee meter. Onder meer ambassadeurs Dave Mantel, Anna-Alicia Sklias en Bridget Maasland lieten zich al opsluiten voor dit goede doel. Deze hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India waar duizenden meisjes in worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie.

BN'ers
Naast de ambassadeurs van Free a Girl doen er meer dan 200 bekende en minder bekende Nederlanders mee. Nóg meer meisjes uit bordelen bevrijden en de bevrijdingsteams uitbreiden; daarom is de actie Lock me Up - Free a Girl gestart.

Enschede
Dit jaar vindt de actie plaats van 16 tot en met 20 mei op zo'n 20 locaties, waaronder in Enschede. Hier vind je de hokjes tijdens de actieweek op het terras van Fellini. Tien deelnemers staan paraat om samen met regioambassadeur van Free a Girl Nancy Rosberg in actie te komen. Zij willen zorgen dat deze problematiek meer aandacht krijgt. Het ingezamelde geld helpt om de meisjes uit de kinderprostitutie te bevrijden. Doneren en/of bieden op een van de vele prachtige veilingitems die met veel zorg door de deelnemers zijn ingezameld kan nu al via www.lockmeup.nl

Activiteiten
Tijdens de actieweek worden er allerlei events georganiseerd zoals b.v. ondernemersborrels, muzikaal entertainment, schminken, etc. De deelnemers stellen een bezoekje tijdens hun 12 uur durende verblijf in het hokje enorm op prijs. Dus kom ze vooral een hart onder de riem steken. Deelnemers in Enschede dit jaar zijn: Corinne Weijschedé – Dijkhof, Astrid Schutrups – Morsink, Tom Schepers, Alain Rosberg, Mutlu Karabulut, Sjors Riewald, Theo Willemsen, Esther Benerink, Ulla Kjaersgaard en Marc Lubach.

Almelo
In Almelo zal de actie dit jaar voor het eerst plaatsvinden. Bij NielZ laten zich ook tien deelnemers opsluiten en zijn er diverse activiteiten in de week gepland, zoals een vrijdagmiddagborrel op de dag dat eigenaar Niels Mulder van NielZ opgesloten zit, een netwerkpannenkoekenontbijt, de beroemde cheesecake van NielZ krijgt een speciale Free a Girl-variant en alle deelnemers verkopen het Free a Girl Verrassingsblik. Deelnemers in Almelo: Mark-Jan Fledderus, Frija Spekreijse, Sjoeke Veenstra, Laura Reimerink, Niels Neeskens, Pauline Hilbrink, Niels Mulder, Bert Hummels, Lieneke Bolhuis en Esther Hammink.