Afbeelding
Foto:

AutoMaatje in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Dinsdag 13 juni gaat AutoMaatje van start. AutoMaatje is een nieuwe vervoersservice die door de Noaberpoort en de ANWB is bedacht. Het is voor en door de eigen inwoners.

Bij AutoMaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven. Haaksbergen is de eerste gemeente in Twente die een lokaal ANWB AutoMaatje-project voor inwoners opzet. ANWB AutoMaatje Haaksbergen is bedacht voor mensen die niet zelf meer vervoer kunnen regelen of het openbaar vervoer gebruiken. De nieuwe vervoersservice kan voor alles worden gebruikt, zoals een ritje naar de dokter, ziekenhuis of naar de kapper. De Noaberpoort verzorgt de coördinatie hiervoor.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met de Noaberpoort. De klant betaalt per kilometer 30 cent aan de chauffeur. De medewerker van de Noaberpoort koppelt de klant aan een van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers.

Chauffeurs gezocht
AutoMaatje Haaksbergen zoekt chauffeurs die het leuk lijken om minder mobiele mensen te helpen om ze ergens naar toe te brengen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de Noaberpoort via telefoonnummer (053) 573 45 96 of mailadres t.harmsen@noaberpoort.nl.