Afbeelding
Foto:

Ten Hag groep groeit door

ENSCHEDE - Makelaar en financieel dienstverlener Ten Hag groeit nog steeds door. De Twentse onderneming opent nu ook een nieuw makelaarskantoor aan de Canadalaan 8 in Apeldoorn.

Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Enschede, met daarnaast vestigingen in Almelo, Deventer, Doetinchem, Hengelo, Zutphen en Zwolle. Apeldoorn maakt dan dus de achtste vestiging. Voor Apeldoorners zelf verandert er weinig, de vestiging is namelijk ontstaan uit zelfstandig makelaar Hendrik-Jan Hage. De 48-jarige geboren Apeldoorner zag duidelijke kansen voor schaalvergroting, waarbij de Ten Hag groep een aantrekkelijke partner is volgens Hage.

Verkopersmarkt
De nieuwe makelaardij richt zich op de gehele woningmarkt, vastgoedmanagement, hypotheken, pensioenen, verzekeringen en bedrijfshuisvesting. Een van de specialismen is nieuwbouw en binnenkort start de verkoop van nieuwbouwprojecten in Apeldoorn (ca 60 woningen) en Loenen (11 woningen). Er is namelijk de afgelopen tijd weer een duidelijk stijgende lijn zichtbaar qua de woningverkoop. Zo verkochten woningen afgelopen jaar sneller dan in 2015. Dit is ook een beeld wat in Apeldoorn zichtbaar is; de keuze in woningen is zelfs al wat beperkt door de aantrekkende verkoop. Uit het eigen onderzoek dat ten Hag continu houdt, blijkt dat de grootste stijging van het aantal transacties op het gebied van appartementen was. Ten Hag is al vijftig jaar actief in de makelaardij in Oost-Nederland.