Afbeelding
Foto:

Roeien met de vrienden die je hebt

ENSCHEDE - De Enschedese roeivereniging Thyro organiseert op zaterdag 13 mei 2017 het Vriendentoernooi.

In totaal tien vriendenteams, bedrijfteams en familieteams gaan de onderlinge strijd aan met elkaar op het Twentekanaal over een parcours van 500 meter. Er zullen voorrondes, herkansingen, halve finales en finales worden geroeid, zodat ieder team in ieder geval 2 keer kan varen. De teams bestaan uit onervaren roeiers met een ervaren roeier als stuur. Het uitgangspunt van dit evenement is natuurlijk een hoop lol en de eeuwige roem.

Roeitrainingen
Voorafgaand aan de wedstrijd hebben de teams onder leiding van ervaren roeiers twee trainingen gevolgd. De lessen werden gegeven in meermansboten (C-4X+) waarmee uiteindelijk ook de wedstrijd wordt geroeid.

Kennismaking
Iedereen is van harte welkom om tijdens het Vriendentoernooi de teams aan te moedigen en kennis te maken met de roeisport. Je kunt als toeschouwer de wedstrijd volgen, of een proefles in de skiff (eenmansboot). Voor de kinderen is er een springkussen en zijn er spelletjes aanwezig.?

Roeivereniging Thyro
Thyro is een vereniging waar je kunt wedstrijdroeien, fraaie dagtochten kunt maken in binnen- en buitenland of recreatief kunt roeien op het Twentekanaal. Daarnaast kun je ruimschoots genieten van het verenigingsleven. De roeivereniging heeft een regionale functie, de leden komen niet alleen uit Enschede, maar ook uit de omliggende gemeenten en Duitsland. Thyro heeft een eigen botenhuis aan het Twentekanaal (Ir. E.L.C. Schiff. sr. Straat 300 te Enschede). Kijk op www.thyro.nl Als je interesse hebt om te leren roeien is de basis roeicursus een goede optie. Je kunt in deze cursus die zes weken duurt o.l.v. enthousiaste instructeurs alle beginselen van het roeien leren in eenpersoons- of meermansboten. De cursus is geschikt voor iedereen en start op zaterdag 20 mei 2017. De lessen worden gegeven op dinsdagavond en zaterdagochtend. De cursus kost 100 euro. Wil je meer informatie over deze cursus, bezoek dan de informatiebijeenkomst op zondag 14 mei om 11.00 uur. Aanmelden: loithyro@gmail.com