Afbeelding
Foto:

Enschede geniet van Koningsdag

ENSCHEDE - Enschedeƫrs hebben vorige week donderdag weer volop genoten van Koningsdag. Dankzij uitstekend weer was het bijzonder gezellig in de Enschedese binnenstad.

Het weer was beter dan de voorspellingen aanvankelijk deden vermoeden. Weliswaar was het wat fris voor de tijd van het jaar, maar toch viel er over het bezoek van de diverse activiteiten niets te klagen. Van woensdag op donderdag stond de stad in het teken van de Koningsnacht. Op het Van Heekplein werd de Absolutely Kingsnight gehouden, een gratis muziekfestival voor alle leeftijden.

Koningsdag
Op Koningsdag zelf begon de dag met een gezellige markt die door de stad slingerde. HIermee was het op veel plekken drukker dan gebruikelijk; zo schuifelden mensen schouder aan schouder door de Zuiderhagen. Naast de kraampjes met nieuwe spullen stalde ook menig kind een kleedje uit tussen de marktkramen, in de hoop een zakcentje bij te verdienen. Op het Van Heekplein was daarnaast de 'echte' kindermatjesmarkt te vinden die druk bezocht werd. In de avonduren werd het Koningsfestival voortgezet, met onder meer optredens van Mc Marboo, DJ De La Noise en Paul van de Laar.