Afbeelding
Foto:

Green Vibrations terug op Hemelvaartsdag

ENSCHEDE - Het Enschedese festival Green Vibrations keert dit jaar weer terug op haar gebruikelijke tijdstip. Sinds 2002 wordt dit festival gehouden op de campus van de Universiteit Twente.

Wat in 2002 begonnen is als een studentenfeest is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vorig jaar werd even gebroken met de traditie om dit op Hemelvaartsdag te houden, maar dit jaar kan het gelukkig wel weer. Green Vibrations wordt daarom gehouuden op donderdag 25 mei. In plaats van één hoofdpodium kiest het festival voor vier kleinere, gezellige podia. De podia en bijbehorende area's worden in samenwerking met lokale kunstenaars voorzien van eigenzinnige decoratie. Stijlen die aan bod komen zijn Techno, Rock, Bass, Trap, Reggae, Psy-Trance, Singer songwriters en Drum 'n Bass, Een van de belangrijkste facetten van Green Vibrations is het grote aandeel jonge talentvolle artiesten uit de regio. Waar dit bij andere festivals vaak een bijzaak is vormt dit bij Green Vibrations de hoofdmoot van het programma. Op Green Vibrations speelden eerder artiesten zoals PAUW en Indian Askin: artiesten die inmiddels een Edison op zak hebben.

Beste festival
Green Vibrations kwam als beste uit de festivaltest van de Twentse Courant Tubantia. Belangrijkste troef is uiteraard de sfeer waar de lage bierprijs ongetwijfeld aan meehelpt, zo denkt de organisatie. Dat is niet alleen leuk voor in de kast, maar ook een stuk beter voor het milieu.
Na het festival gaat het feest door in Atak tot in de late uurtjes, waarbij er in elke zaal een andere muziekstijl te vinden is. Tickets voor de afterparty zijn aan de festivalkassa ook los te koop voor mensen die overdag andere plannen hebben. De kaarten zijn inmiddels in de verkoop voor 19 euro via www.greenvibrations.nl