Afbeelding
Foto:

Duurzaam (t)huis Twente zoekt wooncoaches

TWENTE - Het Duurzaam (t)huis Twente is een succes. Het project werd opgezet om huiseigenaren te adviseren over het duurzamer maken van de eigen woning. Hiervoor worden dan wooncoaches ingezet die bij de mensen thuis langs gaan.

Op dit moment staan er ongeveer 35 vrijwillige wooncoaches voor hun noabers klaar met onafhankelijk advies. Vanwege de groei van de stichting en de toenemende vraag van huiseigenaren is DTT op zoek naar nieuwe wooncoaches. De stichting zoekt enthousiaste vrijwilligers die wooncoach willen worden, die met mensen uit de omgeving in gesprek willen gaan en hen persoonlijk op weg helpen.

Opleiding
DTT zorgt voor een professionele opleiding tot wooncoach. De wooncoach krijgt goede ondersteuning, werkt in een regionaal team en heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan leuke en informatieve bijeenkomsten en uitjes. Als wooncoach maakt u deel uit van een actieve organisatie met een coo¨rdinator die voor alle wooncoaches beschikbaar is. Gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen zijn als partner bij de stichting aangesloten. Als u in Twente woont, twee tot drie dagdelen per week beschikbaar bent, affiniteit met duurzaamheid hebt, sociaal vaardig bent en graag een maatschappelijke bijdrage wilt leveren, dan zijn ze op zoek naar u. Een technische achtergrond is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 mei aanmelden via info@duurzaamthuistwente.nl, of via 06 11 28 89 10.