Afbeelding
Foto:

Afscheid Michael Sijbom

LOSSER - De Losserse burgemeester Michael Sijbom heeft deze week zijn laatste week als burgemeester. Komende dinsdag 9 mei zal Sijbom afscheid nemen van de gemeente met een receptie in openluchttheater Brilmansdennen. Maar voor het zover is, maakte Sijbom deze week een heuse afscheidstournee.

Sijbom stopt nu net voor het verstrijken van zijn eerste ambtstermijn van zes jaar. Hoewel de burgemeester aanvankelijk nog aankondigde dat hij een tweede termijn wilde, besloot hij uiteindelijk toch om niet verder te gaan, onder meer vanwege een nieuwe baan bij de NAM. In de afgelopen zes jaar wist Sijbom echter wel een belangrijk stukje 'gezicht' te geven aan Losser. Zo stond hij bekend als de 'Twitter-burgemeester', die zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen Losser goed wist te promoten.

Fietsen
Zo maakte Sijbom maandag nog fietstochten met toeristen. Een traditie die hij enkele jaren geleden begon. Dit viel samen met de onthulling van het infobord bij de Berninkboom op de es in de buurtschap Mekkelhorst. De eik is ontstaan uit een stobbe die opgeruimd moest worden om plaats te maken voor een weg. Meester Bernink (natuurbeschermer en directeur van Natura Docet in Denekamp) kocht in 1918 één van de mooiste eikenstobben aan.
Met de tochten haakte hij ook in op de succesvolle campagne van de bekende salade-maker, waar een nepburgemeester in figureert. Sijbom laat de toeristen graag het échte Losser zien. Komende zondag wordt de allerlaatste fietstocht met de burgemeester verreden - hoewel zijn opvolger hier wellicht een vervolg van kan maken...

Taart
Dinsdag stond het taarten bakken met ouderen en personeel van verzorgingstehuis Tiekerhook in Overdinkel op het programma. Verder werden ook de inwoners van de andere verzorgings- en verpleeghuizen deze week getrakteert op taart en ander gebak.

Waterijs
Maandag en dinsdag sluit de burgemeester de afscheidstournee af met het uitdelen van waterijsjes op alle 13 basisscholen binnen de gemeente. De burgemeester heeft hiervoor een historisch brandweerbusje gevonden om dienst te doen als geïmproviseerde ijscokar. De burgemeester kocht hiervoor maar liefst 2.000 ijsjes in.