Afbeelding
Foto:

Hemelvaart-nachtwandeling van Lonneker naar Losser

LOSSER - Wat vier jaar geleden begon als een ludieke actie is inmiddels een vaste traditie geworden: de nachtwandeling en aansluitende ochtendmis in Losser tijdens Hemelvaart.

Diaken Bert Huitink van de parochie Maria Vlucht trok vier jaar geleden de wandelschoenen aan om in de nacht van Hemelvaartsdag van Tubbergen naar Losser te lopen. Waarom hij liep? Een moment van rust en bezinning en tijd om na te denken over de toekomst. En al snel ging het verhaal van de nachtwandelingen rond, met jaar op jaar meer lopers.

Van Lonneker naar Losser
In de vroege uren van 25 mei wordt de volgende wandeling gehouden. Om 01.30 uur wordt gestart bij de St Jacobus de Meerdere kerk in Losser. Van daar uit lopen ze naar de Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Glanerbrug. via Glane en Overdinkel loopt de groep naar het openluchttheater Brilmansdennen in Losser.

Warme ontvangst
Tijdens de wandeling worden de lopers in de verschillende kerken warm ontvangen door vrijwilligers met koffie, soep en broodjes. Tijdens de rust wordt er in de kerken een verhaal of gedicht voorgedragen. Onderweg zullen er ongetwijfeld mooie, inspirerende of ontroerende gesprekken gevoerd worden. Lekker wandelen, verzonken in eigen gedachten kan natuurlijk ook.
De groep komt om 07.00 uur aan in het Openluchttheater waar dan voor de vijftiende keer een vroege viering gehouden zal worden.

Bus
Voor degene die geen vervoer heeft naar Lonneker vertrekt er een bus om 01.00 uur vanaf de Maria Geboorte Kerk naar Lonneker. Opgave hiervoor is noodzakelijk en de kosten hiervan zijn 2 euro. Deze bijdrage kunt u bij de bus betalen. Iedereen wordt verzocht een veiligheidshesje aan te trekken. Als u geen hesje heeft kunt u er een van de parochie gebruiken. We hopen dat er veel mensen mee wandelen!
Opgave per mail kan via secretariaat@mariavlucht.nl of elferink.p@planet.nl. Telefonisch opgeven kan ook via Paul Elferink op 06-51251359.