Afbeelding
Foto:

Christiaan Mensinga toert door Twente voor goed doel

HAAKSBERGEN/ENSCHEDE - Christiaan Mensinga uit Voorthuizen maakt van 12 tot 23 mei een grote tocht door Nederland, waarbij hij finisht in Enschede. Mensinga zal de route afleggen in een rolstoel, om zo geld op te halen voor een goed doel.

Hij maakte al zestien eerdere tochten door Nederland om vanuit Stichting De Brug geld in te zamelen voor de hulpverlening aan gezinnen, weduwen en wezen in Kosovo. Het industrieel gebied van Gjakova is ruim 20 jaar geleden getroffen in de oorlog van voormalig Joegoslavië. Hierdoor heerst er in dat gebied een hoge werkeloosheid. Stichting de Brug biedt al zeventien jaar wat extra hulp in dit gebied, zoals het financieren van de schoolkosten en de stookkosten, het leveren van medicijnen voor ouderen en het verzorgen van meel voor het broodbakken.

Trouwe kracht
Als een van de grootste initiatiefnemers helpt Christiaan Mensinga daar een handje bij. "Christiaan heeft zich door de jaren heen bewezen als stabiele en trouwe kracht door heel veel Kosovaren een hart onder de riem te steken. Hij kent heel veel armen, weduwen en wezen persoonlijk en heeft al tienduizenden euro's opgehaald met zijn sponsorritten. Hij maakt het hierdoor mogelijk dat mensen in kansarme posities toch wat kunnen maken van hun leven", heeft de hulporganisatie meermalig laten weten.

Veel tochten
Christiaan Mensinga heeft al 16 sponsorritten in Nederland en 16 'rolltrips' naar Kosovo met zijn rolstoel achter de rug. Zijn zeventiende sponsorrit start op 12 mei om 10:00 uur op het Plein in Den Haag. Vanaf Den Haag rijdt Christiaan in negen etappes langs enkele plaatsen op de Midden-Nederlandse route. Op dinsdag 23 mei komt Christiaan in Haaksbergen aan na het afleggen van ±45km vanaf Vorden. Daarna rolt hij ±45km door naar zijn eindbestemming in Enschede. Daar zal Christiaan woensdag 24 mei op het NS-station finishen. In totaal legt hij ongeveer driehonderd kilometers af.

Volgen
Tijdens zijn rit kunt u hem volgen via Facebook op www.facebook.com/christiaan.mensinga?Wilt u hem met een aanmoedigingsdonatie steunen? Dat kan op het volgende IBAN-nummer: ?NL58 ABNA 0561 6395 07 t.n.v. C.A. Mensinga met de omschrijving 'Donatie Kosovo'.