Afbeelding
Foto:

Kingsland wil Koning op Kingsland festival

OLDENZAAL - De organisatoren achter het festival Kingsland wat ook in Oldenzaal gehouden wordt hoopt volgend jaar de Koning naar het festival te halen.

De organisatoren begonnen deze week met een ludieke petitie om Koning WIllem-Alexander toch een keer naar het festival te halen. Vorig jaar lukte dit niet en ook dit jaar liet Zijne Majesteit verstek gaan. Desondanks geven ze het niet op. Het festival proost al vijf jaar op zijn verjaardag en tijdens het vijfjarig jubileum van het festival was het de hoogste tijd dat de koning een bezoek brengt, aldus de organisatie. Helaas dus zonder succes. De petitie werd wel al ruim 42.000 keer ondertekend.

Vorig jaar
Al eerder werd de koning uitgenodigd, maar dit verzoek werd vorig jaar afgewezen door de Rijksvoorlichtingsdienst. Dit jaar hoopte de organisatie meer kans te hebben vanwege het vijfjarig jubileum en het formaat van het festival; er kwamen ruim 150.000 bezoekers. Bij 50.000 digitale handtekeningen wordt de Rijksvoorlichtingsdienst opnieuw benaderd en wanneer de koning inderdaad op het festival aanwezig is, worden alle bezoekers getrakteerd op een biertje. De petitie kan nog steeds ondertekend worden via www.kingslandfestival.nl/petitie.

Kingsland
Kingsland Festival is het grootste eendaagse dancefestival van Nederland tijdens Koningsdag - 27 april 2017 - dat dit jaar haar vijfde editie organiseert. Wegens groot succes vindt het festival plaats op vijf locaties door het hele land, te weten: Amsterdam (RAI), Den Bosch (Brabanthallen), Groningen (Drafbaan), Maastricht (MECC) en Twente (Oldenzaal - Het Hulsbeek).