Afbeelding
Foto:

Derde editie Kennispark Run

ENSCHEDE - Op donderdagmiddag 1 juni wordt de Kennispark Run weer gehouden. Het is de vierde editie van deze loop, die komt op plekken die normaal niet toegankelijk zijn.

De tocht van 5 kilometer is er dan ook een waar gezelligheid voorop staat. Wie wel houdt van een lolletje én hardlopen wordt dan ook uitgedaagd om mee te doen.

Fun Run
Deze unieke run for fun gaat namelijk dwars door bedrijven en langs werkplekken op het Kennispark en de Universiteit Twente. De Kennispark Run is een initiatief van Kennispark Vitaal, een leerbedrijf van de opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente. De organisatie is in handen van studenten. Aanmelden kan t/m 25 mei.

Hindernissen
De Kennispark Run heeft een parcours met innovatieve hindernissen waarbij deelnemers in teamverband ludieke opdrachten moeten uitvoeren. De route gaat onder andere door De Grolsch Veste, Bowling Enschede, Expo Twente, Indoor Soccer, het Sportcentrum van de Universiteit en langs werkplekken van bedrijven als Mecal, Mazars, Sigmax en de Broeierd. Er wordt een prijs uitgereikt voor het ludiekst geklede duo en team.

Bewegen
Socializen en gezelligheid zijn belangrijke onderdelen van de Kennispark Run. Zo draait er bij de start en finish bij het Sportcentrum van de UT een dj en kunnen deelnemers na afloop daar een hapje en drankje nuttigen. Daarnaast heeft de Kennispark Run ook een maatschappelijke functie: het nut van sporten en bewegen onder de aandacht brengen. Fitte medewerkers zijn namelijk leukere en betere medewerkers. En dat is uiteindelijk het doel van initiatiefnemer leerbedrijf Kennispark Vitaal: het bevorderen van de vitaliteit van de medewerkers van bedrijven gevestigd op Kennispark en daarbuiten.

Organisatie
Het andere doel van het leerbedrijf is studenten via praktijkopdrachten ervaring laten opdoen met de organisatie van evenementen en activiteiten die bijdragen aan vitaliteit. De organisatie van de run ligt dan ook voor een groot deel in handen van studenten van de opleiding Sport en bewegen. Voor hen is het een stageopdracht. Aanmelden kan t/m 25 mei 2017 via www.kennisparkvitaal.nl/kennisparkrun.