Afbeelding
Foto:

Koetshuis bij Euro-Toques

ENSCHEDE - Bistro 't Koetshuis in Enschede heeft afgelopen vrijdag de toetreding tot Euro-Toques gevierd.

Eind vorige maand liet Euro-Toques al weten dat het restaurant aan de Hengelosestraat 111 in Enschede dit prestigieuze predikaat in ontvangst mocht nemen. Vrijdag was de inauguratie; iets wat groots gevierd werd. Eigenaar John Spruit nam het predikaat in ontvangst uit handen van voorzitter Ted Janssen van Euro-Toques. Een kleine zestig genodigden waren hierbij aanwezig; een breed gezelschap met vaste gasten en prominenten. Als leuk onderdeel van de inauguratie werden ook flessen champagne gesabreerd. Hierbij wordt een sabel gebruikt om de hals van een fles champagne af te slaan; een mooi showelement om dit te vieren.

Euro-Toques
Euro-Toques is wellicht niet heel bekend bij de meeste lezers, maar het is wel een begrip binnen de culinaire wereld zo benadrukt John Spruit. Het is een erkenning voor restaurants die ambachtelijk gerechten produceren. En om in aanmerking te komen moet een restaurant een bijzonder strenge inspectie doorstaan. Naast de kwaliteit van het eten wordt ook gekeken naar het totaalplaatje van het restaurant; van servies tot bediening en sfeer. Want een maaltijd moet ook echt een belevenis zijn. Bistro Het Koetshuis is in goed gezelschap. Slechts vijf andere restaurants in Overijssel hebben dit predikaat en deze zijn allemaal in een relatief klein gebied in Twente gevestigd. De kracht van een regio met veel streekproducten, waardoor een ambachtelijke maaltijd goed te bereiden is. De toetreding tot Euro-Toques is dan ook een mooie toevoeging. Sinds de bekendmaking ziet het Koetshuis dan ook zeker meer gasten. "In het weekend na de inauguratie moesten we mensen zelfs teleurstellen, het was ontzettend druk.", volgens Spruit.

Evenementen
Bistro Het Koetshuis organiseert ook dit jaar weer diverse thematische avonden. Op vrijdag 28 april staat een Schotse avond op het programma. Dit jaar volgen nog meer evenementen, maar Spruit hint ook naar een nieuw project wat goed eten koppelt aan duurzaamheid. Kijk voor reserveringen en informatie op: www.bistrohetkoetshuis.nl. Bistro Het Koetshuis is te vinden aan de Hengelosestraat 111 in Enschede. Zij zijn op maandag en woensdag tot en met zondag geopend vanaf 17.00 uur voor het diner.