Afbeelding
Foto:

Extra lange wandeling Hof Espelo en Lonnekermeer

ENSCHEDE - Heb je zin in een extra lange wandeling komende zondag? Trek dan de wandelschoenen aan en ga samen met de natuurgidsen van Landschap Overijssel op stap.

De wandeling brengt je langs de mooiste plekken van landgoed Hof Espelo, de Wildernis en het Lonnekermeer. Onderweg vertellen de gidsen je meer over cultuurhistorie, over dieren en planten en het huidige beheer. De start is om 10.00 uur bij bezoekerscentrum Het Koetshuis op landgoed Hof Espelo.

Afwisselend
De wandeling over Hof Espelo en het Lonnekermeer is een prachtige wandeling vol afwisseling. Zo ontdek je landgoederen en oude boerderijen rondom Enschede. Je wandelt via oude statige lanen langs akkers, weilanden en bos over landgoed Hof Espelo. Interessant hier is het sterrenbos waar de paden vanuit een middelpunt straalsgewijs naar de uiteinden lopen en die daarmee een ster vormen.

Lonnekermeer
Na Hof Espelo neemt de natuurgids je mee naar het Lonnekermeer. Dit is één van de acht natuurgebieden van Landschap Overijssel die is aangewezen als Natura2000. Bij het meer groeien zeldzame planten waar de gids je alles over vertelt. Ook de gedichtenroute van Willem Wilmink ontbreekt niet in deze wandeling. Onderweg is het genieten van alle doorkijkjes, bijzondere planten en dieren waaronder veel vogels. Ook kom je meer te weten over de geschiedenis en ontstaan van het gebied. Tip: trek stevige schoenen aan en neem zelf je lunch en drinken mee.

Praktische informatie
De wandeling gaat over ongeveer 15 kilometer en duurt van 10.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. In 2015 kozen bezoekers van de Wandelzoekpagina deze route tot Mooiste wandeling van Nederland. Onderweg houden we pauze voor een lunch. Deelnemers moeten zelf voor voldoende eten en drinken zorgen. Start is bij bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Aanmelden is niet nodig. De bijdrage voor deze activiteit is 3 euro voor volwassenen, 1,50 euro voor kinderen, ter plekke te betalen. Voor donateurs van Landschap Overijssel is de activiteit gratis. Vergeet je niet je donateurspas mee te nemen? Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.