Beweging goed voor senioren Hengelo
Beweging goed voor senioren Hengelo Foto:

Samen aanbesteden voor welzijnswerk Enschede

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat een belangrijke volgende stap zetten om de lokale zorg nog verder te versterken. De gemeente gaat namelijk een aanbesteding houden voor uitvoering van het wijkwelzijn.

De gemeente Enschede kiest hierbij voor een 'maatschappelijke aanbesteding'; een benaming die aan moet geven dat de gemeente dit samen met de inwoners en partners uit wil voeren. Per 2018 wordt dan jaarlijks een nieuwe overeenkomst gesloten met de welzijnsaanbieders. Organisaties kunnen zich nu tot 1 juni inschrijven om het welzijnswerk in de periode 2018-2022 uit te gaan voeren.

Uitgangspunten
Per 2018 gaat de gemeente zoveel mogelijk uit van één brede opdracht voor het wijkwelzijn en één wijkwelzijnsaanbieder per stadsdeel. De uitgangspunten van de inkoop sluiten aan op de nota Nieuw Enschedees Welzijn, de stadsdeelagenda's, de evaluatie van het wijkwelzijnswerk en zijn opgesteld samen met inwoners en partners in de stad. Wethouder Welzijn Jurgen van Houdt: "Dit maatschappelijk aanbestedingstraject is de volgende stap om het welzijnswerk in Enschede verder te flexibiliseren. Hiermee kunnen we nog beter aansluiten bij de specifieke vraag in wijken en buurten. Zo kunnen we beter maatwerk leveren aan onze inwoners." Nieuw Enschedees Welzijn gaat uit van de energie van inwoners om hun eigen welzijn en die van hun mede-inwoners te vergroten. De gelijknamige nota geeft richting aan het welzijnswerk in de periode 2017 – 2022.