Afbeelding
Foto:

Bezoekers tevreden met Museum Buurtspoorweg

HAAKSBERGEN/ENSCHEDE - De Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en Enschede blijkt zeer geliefd bij bezoekers. Dit is de uitkomst van het recente bezoekersonderzoek wat de gemeenten Haaksbergen en Enschede onlangs uit lieten voeren.

De gemeenten wilden met het onderzoek een beter inzicht krijgen in het bezoek van het spoorwegmuseum. Dit is onderdeel van het project om de beleving van de Museum Buurtspoorweg te versterken. Dit ging in de zomer van vorig jaar van start.

Respons
In totaal hebben 122 respondenten het museum op tal van aspecten beoordeeld op een schaal van 1 tot 5. De MBS scoorde maar liefst een 4,7 voor tevredenheid en een 4,5 voor de locatie in Haaksbergen. De conclusie is dan ook duidelijk: bezoekers zijn tevreden. Ook op andere punten scoorde het museum uitstekende rapportcijfers.

Toerisme
Het museum draagt ook bij aan het totale toerisme in Haaksbergen. Wethouder Annette Nijhuis is dan ook blij met de cijfers. De gemeenten hebben afgelopen jaar immers ook flink geïnvesteerd in zaken zoals recreatie en toerisme. Wie een bezoek brengt aan het museum geeft doorgaans ook elders in Haaksbergen geld uit, waardoor alles met elkaar verbonden is. Dit lijkt nu dus al de eerste vruchten af te werpen. Wethouder Nijhuis verwacht dat het museum dit jaar minstens zoveel bezoekers gaat trekken als de jaren ervoor.

Enschede
Wethouder Hans van Agteren van Enschede kijkt ook met tevredenheid naar de resultaten. Als voorzitter van het programma vrijetijdseconomie van de Regio Twente heeft hij een nog bredere blik. "Uit het onderzoek blijkt bovendien dat veel bezoekers het museum zullen aanbevelen bij vrienden en bekenden. Mond-tot-mondreclame is heel belangrijk om het bezoekersaantal verder te verhogen.".

Groei
Het museum heeft de potentie om verder uit te groeien, weet ook MBS-bestuurslid Michel Dispa. "Er liggen nog veel projecten op de plank, die bij voldoende middelen ook uitgevoerd kunnen worden om de beleving te verbeteren. Natuurlijk zijn wij o´o´k blij met deze scores. Maar dat betekent niet dat we nu achterover kunnen gaan leunen. Om nog meer bezoekers te trekken werken we voortdurend hard aan verbeteringen op allerlei vlakken."