Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Studenten bouwen drones tijdens TwentDrone

TWENTE - De regio Twente is een groeiende speler op het gebied van drones. De onbemande vliegende voertuigen worden inmiddels al voor vele doeleinden ingezet. Maar in de toekomst zal dit nog veel groter worden.

Om innovatie te stimuleren worden ook studenten actief betrokken bij deze ontwikkeling, onder meer via het nieuwe internationale TwentDrone Event. Dit is een wedstrijd voor het bouwen en toepassen van drones voor nog onbekende 'mystery challenges'. Tien studententeams van 5 MBO-studenten doen mee met het evenement, van 8 tot 12 mei. De teams komen uit Iran, België, IJsland en Nederland. Uit ons land zijn onder meer het ROC van Twente en het ROC van Amsterdam aanwezig. Zij bouwen in één week hun eigen drone en gaan daarmee op vrijdag 12 mei de strijd aan in vier mystery challenges.

High-tech
Dit evenement past bij Twente als High-Tech regio en het maakt duidelijk waartoe jonge mbo-studenten in staat zijn. Bij de ontwikkeling van drones gaat het niet alleen om bouwen, maar ook om toepassingen in de logistiek, agrarische sector en – heel belangrijk- veiligheidstoepassingen om maar een paar gebruiksmogelijkheden te noemen. Deze week bouwen de studenten in eigen teamunits in de hal van de Gieterij in Hengelo. Op het bordes achterin staat een grote vliegkooi waarin getest en gevlogen kan worden. Op 10 mei presenteren enkele bedrijven zich in de Gieterij in Hengelo.