Afbeelding
Foto:

Peiling over omgevingslawaai Enschede

ENSCHEDE - De gemeente enschede heeft een peiling uitgevoerd om omgevingslawaai in de stad beter in kaart te brengen.

Afgelopen week sloot de peiling, die onder meer onder het internetpanel gehouden werd. De leden werden bevraagd naar hun belevenis van diverse vormen van lawaai.

Peiling
Weinig geluidsoverlast of hinder door trillingen is belangrijk voor een goed woon- en leefklimaat. De gemeente Enschede wil graag van u weten of u geluidsoverlast, of overlast door trillingen ervaart. De resultaten van deze peiling gebruikt de gemeente voor het, dit jaar vast te stellen, "Actieplan geluid 2018–2023" en het meten van het effect van haar geluidbeleid.

Resultaten
Na afloop van de peiling ontvangt het college van burgemeester en wethouders een rapportage van de resultaten. Deze worden dan gebruikt voor het nieuwe actieplan. Omgevingslawaai komt voor in vele vormen, zoals hard langsrijdende auto's of brommers, herrie van bedrijven maar ook buren die zich verveld gedragen. Dit alles heeft een concreet effect op het woongenot van Enschedeërs en hun algehele gezondheid. Daarom wil Enschede graag zoveel mogelijk de uitwassen aanpakken.