Honingbij helpt ons eten
Honingbij helpt ons eten Foto:

Enschede groener met bloemenlint voor bij

ENSCHEDE - Enschede moet weer een stukje fleuriger worden dankzij de aanleg van vele nieuwe bloemen. Afgelopen zaterdag legden inwoners van Enschede op diverse plekken een 'bloemenlint' aan.

Voorafgaand aan de actie konden inwoners op diverse plekken een gratis zaadmengsel afhalen. De diverse buurten, organisaties en inwoners gingen deze vervolgens planten in hun eigen omgeving. Waar maar plaats is; overal kunnen we wel bloemen gebruiken was de boodschap.

Groene Loper
Het aanleggen van het bloemenlint is één van de activiteiten onder de paraplu van de Groene Loper Enschede. Dit is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven. Want veel Enschedeërs zijn ook al op eigen initiatief bezig met het thema natuur en duurzaamheid.

Gastvrij voor bij
Doel van de bloemenlinten is in ieder geval om zo gastvrij mogelijk te zijn voor de bijen en vlinders. Zij zorgen voor een kleurrijke stad door bestuiving, maar het draagt ook bij aan de totale bijenstand. Deze staat onder druk, wat nadelig is voor de toekomstige voedselproductie. Zo zorgen bijen voor het bestuiven van 80 procent van de voedselvoorziening. De initiatiefnemers achter de plantactie hopen dan ook dat Enschedeërs ook buiten de actie om eens na willen denken hoe ze hun eigen omgeving nog bij- en vlindervriendelijker kunnen maken. Dit sluit ook aan op initiatieven om 'verstening' tegen te gaan.