Afbeelding
Foto:

Dienstverlening Welzorg Losser onder de maat

LOSSER - De dientsverlening van Welzorg in Losser is onder de maat. De gemeente Losser is niet tevreden met de prestaties van het bedrijf. Deze levert hulpmiddelen aan inwoners van Losser.

De gemeente Losser heeft sinds de decentralisatie van deze landelijk opererende organisatie veel klachten ontvangen. De gemeente Losser gaf Welzorg al een spreekwoordelijke 'gele kaart' toen bleek dat de dienstverlening niet volgens contract uit werd gevoerd. Helaas is verbetering niet gelukt, waardoor de gemeente de komende drie maanden een 'rode kaart' uit zal delen. Dit houdt in dat Welzorg in april, mei en juni geen nieuwe klanten krijgt. Zo hebben ze de tijd om orde op zaken te stellen. In Losser verstrekt Welzorg hulpmiddelen via de zorgwinkel Maartje aan de Gronausestraat. Zij bieden onder meer rollators, bedden, scootmobielen en andere hulpmiddelen aan.

Duidelijke afspraken
Hoewel de gemeente begrip heeft dat er wel eens fouten gemaakt kunnen worden, was het de afgelopen tijd toch echt buiten proporties. WethouderJan Martin van Rees: "Dat een organisatie zo effectief mogelijk wil werken begrijpen wij, dat mag echter niet ten koste gaan van de afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt. Afspraken die ten goede moeten komen aan de inwoners van onze gemeente. Als blijkt, en dat is gebleken, dat inwoners niet de juiste dienstverlening krijgen dan is dat voor ons als gemeente een signaal daar wat aan te doen." Welzorg kreeg dan ook aanvankelijk een waarschuwing, waarin aangegeven werd dat bij de volgende evaluatie duidelijk verbetering zichtbaar moest zijn. Dit is niet gelukt. De gemeente Losser heeft ook contracten met andere bedrijven die hulpmiddelen verzorgen. Zij nemen dan dus klanten over die eigenlijk naar Welzorg zouden gaan. Dit is niet alleen een manier om het bedrijf wat 'rust' te geven om de klachten af te handelen, maar zeker ook een duidelijke financiƫle prikkel. Het doorverwijzen van de nieuwe klanten zal gebeuren in overleg met het Zorgloket.