Afbeelding
Foto:

'Bijzonder betaalbaar'. Het is de slogan van Lohuis,

Lohuis realiseert al jaren luxe keukens en badkamers bij de mensen in huis. ''En voor een scherpe prijs'', zegt Luc Lohuis. "Scherpe prijzen is waar we groot mee zijn geworden en dat zal altijd ons speerpunt blijven."

Hij runt de zaak samen met zijn broer Ron. Lohuis is een echt familiebedrijf, want Lohuis senior begon al in de begin jaren negentig met de verkoop van sanitair. Anno 2017 werken er inclusief de installatietak bijna 20 specialisten die er aan gewend zijn om alles uit de kast halen voor de realisatie van een keuken of badkamer op maat. Met ruim 20 jaar ervaring verzorgt het team jaarlijks ruim 250 bijzonder betaalbare badkamers en keukens. Met passie voor het vak en kennis van de mogelijkheden beoordelen zij elke individuele ruimte met het doel er een droombadkamer en /of -keuken te realiseren.
Na eerder gevestigd te zijn geweest in Almelo en Rijssen zit Lohuis nu al weer een aantal jaar in Enter. Over de stek aan de Vonderweg 38 is Luc Lohuis meer dan tevreden. ''Het is echt een prachtlocatie'', zegt de directeur. ''We zitten direct aan de A1, dus we zijn heel goed bereikbaar. Het scheelt echt als je op een goede zichtlocatie gevestigd bent.''
De moderne showroom van ruim 1.100 m2 toont de laatste trends in sanitair, tegels en keukens in diverse realistische opstellingen. Bezoekers kunnen hier uiteenlopende stijlen bekijken. Vervolgens worden hun wensen verwerkt in een 3D tekening. Aan de hand hiervan worden de werkzaamheden en doorlooptijd van een verbouwing bepaald. Ron: "Als je jaarlijks zoveel projecten realiseert, merk je dat het team helemaal op elkaar is ingespeeld. Dat werkt niet alleen voor ons prettig maar zorgt vooral voor rust bij de klant. Zeker bij een combinatie verbouwing van zowel badkamer, keuken en bijvoorbeeld woonkamervloer. Mensen hebben al hun spaargeld erin gestopt, het is logisch dat je een partner zoekt die je de hele verbouwing kan toevertrouwen. Dat ons de klus wordt gegund is een voorrecht en deze belofte zullen we gezamenlijk maar al te graag waar maken.
Of ze last hebben van de moeilijke markt? Ron Lohuis: "Natuurlijk zien wij dat de markt grillig is, maar juist in deze tijd profiteren we van onze werkwijze. In een markt waar het aanbod hoog is en de vraag lager, zie je dat de eisen van de consument alleen maar hoger wordt.
Men kiest voor kwaliteit, wil vaak een compleet pakket inclusief installatie, stelt hoge eisen aan de afwerking en dat alles voor een scherpe prijs. Die eisen waren jaren geleden al ons uitgangspunt. Wij wisten toen al dat we met dit team hieraan konden voldoen."

Afbeelding