Afbeelding
Foto:

Blikvanger op Paasshow

ENSCHEDE - De nieuwe Suzuki Swift is de blikvanger tijdens de Paasshow van Bennie Wilmink aan de Westerval in Enschede. Deze compleet nieuwe auto valt op door zijn volledig nieuwe styling met het kenmerkende Swift-DNA.

De Swift is uitgegroeid tot hét icoon van Suzuki, waarvan wereldwijd al meer dan 5,3 miljoen exemplaren verkocht zijn. De designers hebben een volledig nieuw ontwerp gecreëerd dat niet alleen de zintuigen prikkelt, maar ook trouw blijft aan het kenmerkende Swift-DNA. Met een lengte, breedte en hoogte van 3.840 mm, 1.735 mm en 1.495 mm is de nieuwe Swift een fractie korter, breder en lager dan zijn voorganger. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de 20 mm langere wielbasis biedt hij toch meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 54 liter gegroeid tot 265 liter. De nieuwe Suzuki Swift biedt keuze uit twee motoren: de 1.0 BoosterJet en de 1.2 DualJet. Deze motoren zijn bekend uit de Baleno en de Ignis. De 1.0 BoosterJet SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is wel compleet nieuw. De 1.0 BoosterJet benzinemotor met 82 kW (112 pk) koppelt een kleine cilinderinhoud in combinatie met directe brandstofinjectie reduceert het verbruik, terwijl de turbo voor veel trekkracht zorgt (170 Nm), vergelijkbaar met die van een atmosferische 1,8-liter benzinemotor. De nieuwe Swift Smart Hybrid, de 1.0 BoosterJet SHVS, heeft niet meer vermogen, maar de elektrische aandrijving in het hybridesysteem ondersteunt de verbrandingsmotor, wat in de praktijk het verbruik verder beperkt.

Viercilinder
De nieuwe Swift wordt ook leverbaar met de verbeterde 1.2 DualJet viercilinder benzinemotor met 66 kW (90 pk) en 120 Nm, een hogere compressieverhouding, EGR (uitlaatgasrecirculatie) en dual-injectie. Daarmee is een verbruiksreductie van 5% gerealiseerd ten opzichte van de huidige Swift met 1.2 DualJet.