Afbeelding
Foto:

Google in Enschede in gesprek over privacy

ENSCHEDE - Zoekgigant Google heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Enschede. Het Amerikaanse bedrijf trekt sinds februari door Nederland om aandacht te vragen voor privacy.

Dinsdag werd Enschede bezocht met een heuse 'privacy-caravan'. Enschede is één van de twintig deelnemende steden op deze tour. In de caravan kregen bezoekers uitleg over hoe ze hun privacy-instellingen aan kunnen passen. Want, zo is de gedachte, mensen kunnen zelf veel doen om hun privacy te beschermen. Dit is niet iets wat het bedrijf alleen op zich kan nemen, juist omdat iedere gebruiker een ander niveau van privacy wenst. Lang niet iedereen weet echter welke mogelijkheden er zijn om dit aan te passen. De medewerkers van het zoekbedrijf - ze noemen zichzelf Googlers - gaven geduldig uitleg.

Belangrijk thema
Dat Nederlanders privacy belangrijk vinden, blijkt wel uit Google's zoekmachine. Nederland staat tweede op de lijst van landen waar het meeste naar privacy wordt gezocht - achter Australië en vóór Italië, de VS en Canada. Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: "Hoe kun je het internet veilig gebruiken en hoe regel je je privacy? In Nederland wordt daar heel veel op gezocht. Bij Google vinden we dat mensen zelf moeten bepalen welke gegevens ze delen en wat daarmee gebeurt. Logisch dus dat Google een privacycheck heeft, waarin iedereen zijn eigen keuzes kan maken. Om aan alle mensen in Nederland te laten zien hoe dat precies werkt, gaan we de komende weken op pad met de privacy-caravan. Want Google vindt: het zijn jouw gegevens, dus jij beslist wat daarmee gebeurt. We gaan in heel Nederland laten zien hoe je dat doet."