Afbeelding
Foto:

't Gilde viert 25-jarig jubileum in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - 't Gilde in Haaksbergen viert dit jaar het 25-jarig jubileum. De vrijwilligersorganisatie heeft voor dit jaar diverse activiteiten gepland om dit te vieren.

Tijdens de fietstocht op de Molendag van de Vereniging Haaksbergse Molens en Historische Kring op zaterdag 13 mei is de hobbywerkplaats van 't Gilde aan de Industriestraat 51 geopend. Dit is dan de pauzeplaats.

Projecten
't Gilde heeft in het jubileumjaar diverse projecten gepland waarbij de vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Zo willen zij een nieuw winkeltje in Erve Meyerinkbroek realiseren. Verder is er nog overleg over het helpen bij de inrichting van het museum '100 jaar CLV gebouw'. Verder verschijnt er dit jaar een jubileumboek en ze organiseren diverse workshops.

Werkplaats
Het gilde beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats waar karweitjes kunnen worden uitgevoerd. In deze werkplaats zijn ongeveer 25 vakmensen beschikbaar om eventueel hulp te bieden en/of te adviseren. Vanuit deze werkplaats wordt ook hulp geboden bij het realiseren van projecten aan derden. Er is ook een vast repaircafé en een klussendienst waarbij vrijwilligers tegen een kleine vergoeding kunnen helpen bij diverse taken.