Afbeelding
Foto:

Seniorenbeurs in Diekmanhal Enschede

ENSCHEDE - Senioren in Enschede zijn volgende week donderdag weer van harte uitgenodigd voor de tweejaarlijkse Seniorenbeurs.

Dit jaar is de vijftiende editie van deze beurs, op donderdag 20 april in de Diekmanhal in Enschede. Deze beurs wordt eens in de twee jaar georganiseerd door Alifa Welzijn Ouderen. De Seniorenbeurs trekt iedere keer zo'n 4.000 bezoekers.

Voorzieningen
De bezoekers kunnen hier terecht voor informatie en uitleg over gezond en vitaal ouder worden in de brede zin. Het is een bekende trend dat ouderen tegenwoordig langer zelfstandig willen en kunnen wonen, waarvoor vaak wel enige ondersteuning en hulpmiddelen nodig zijn. Tijdens deze Seniorenbeurs wordt er vanaf 13.30 uur een demonstratie gegeven van Walking Football. Dit is een beweegactiviteit met groeiende populariteit, gericht op de voetbalfanaat die het helaas wat rustiger aan moet doen op de velden. Leuk voetballen op een rustiger tempo. Deze demonstratie wordt 'afgetrapt' door Eddy Achterberg. Hierna zal Hans Bijvank demonstreren wat deze sport inhoudt.

Ongedwongen
"Walking Football" is voetballen op wandeltempo zonder fysiek contact. Een snel groeiende sport voor mensen van 60 jaar en ouder. Het stelt 60-plussers in de gelegenheid om op een ongedwongen, sociale manier aan hun fysieke fitheid te werken. In de Diekmanhal wordt wederom een gezellige koffiehoek ingericht waar even uitgerust kan worden en op eigen kosten een kopje koffie met iets lekkers genuttigd kan worden. Daarnaast is er een ruimte ingericht waar een aantal malen tijdens deze dag optredens worden verzorgd door het Shantikoor Wrakhout. De standhouders zullen de beursbezoekers informeren over hun producten en diensten. Bij de aanbieders van maaltijden zijn hapjes te proeven en bij veel stands worden kleine cadeautjes aangeboden. Kortom, voldoende ingrediƫnten voor een gezellig dagje uit. Er zijn de hele dag vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig die beschikbaar zijn voor de EHBO. De Seniorenbeurs wordt gehouden in de Diekmanhal van 10.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. De organisatie heet alle belangstellenden van harte welkom!