Afbeelding
Foto:

Ruesink en Wilmink samen verder voor Citroën in Twente

ENSCHEDE - Twee familiebedrijven hebben samen een grote sprong voorwaarts gemaakt. Autobedrijven Bennie Wilmink en Ruesink gaan de komende tijd nauwer samenwerken. Met de beeïndiging van het Citroëndealerschap voor Noordegraaf hebben Ruesink en Wilmink elkaar gevonden om samen Citroën Twente op te richten.

Bij de vestiging van Ruesink Citroën in Enschede ontmoeten we Bert Ruesink en Thijs Wilmink. Samen vertellen zij over de ambitieuze toekomstplannen. Geen fusie, maar wel een diepgaande samenwerking. Citroën Reusink heeft 50 jaar ervaring en vestigingen in Enschede, Ruurlo, Zutphen en Doetinchem. Naast Citroën verkopen zij ook DS en Fiat. Autobedrijf Bennie Wilmink heeft een Citroën- en DS-vestiging in Almelo en is al 45 jaar actief. Daarnaast verkopen zij Mitsubishi en Suzuki bij vestigingen in Enschede in Azelo. Gezamenlijk dus goed voor bijna 100 jaar ervaring in de autobranche en een organisatie met zeven vestigingen.

Ambitie
Over de ambitie zijn beide heren Wilmink en Ruesink duidelijk: "Heel veel Citroëns om het landschap mooier te maken!", grappen ze. Maar er zit ook een zekere noodzaak achter. "Zo zijn de eisen voor dealers vanuit Citroën steeds strenger en de klant is eveneens veeleisender.", aldus Ruesink. Een dealernetwerk met een grotere schaal profiteert onder meer van gunstige inkoop, gezamenlijke marketing, backoffice en een grotere slagkracht ten opzichte van zelfstandige dealers. Het is dan ook voor Citroën Bennie Wilmink een logische stap, zo benadrukt Thijs Wilmink. "Het leveren van kwaliteit en klaar staan voor de klant zijn hierbij belangrijke kernwaarden die we vast willen houden." In praktische zin profiteert de klant onder meer van een ruime keuze nieuwe auto's en occasions. Zo is er keuze uit ruim 300 occasions, onder meer met Citroën Select garantie.

Nieuwe vestiging
De bedoeling is om komend jaar een nieuwe vestiging te openen in Hengelo, compleet met een DS Store voor de premium lijn met DS auto's. Deze auto's uit het luxere segment komen dan tot hun recht in een hoogwaardige dealeromgeving met een bijpassend luxe uitstraling. Exclusief en onderscheidend zijn de sleutelwoorden.

Kom langs
Om deze nieuwe samenwerking te vieren hebben Ruesink en Wilmink spectaculaire acties opgezet welke gelden tijdens de paasshow van 15/4 t/m 22 april. Kom langs bij één van de Citroën-vestigingen van Ruesink in Enschede, Ruurlo, Doetinchem, Zutphen of bij Citroën Bennie Wilmink in Almelo. Kijk voor informatie over specifieke acties op: www.benniewilmink.nl of op www.ruesink.nl