Afbeelding
Foto:

Het Echte Goud bij Museum Buurtspoorweg

HAAKSBERGEN - De Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen organiseert komende zondag 9 april een Museumdag.

Deze dag tonen zij de 'gouden juwelen' uit de collectie. Speciale aandacht gaat deze dag uit naar de eerste kleine diesellocomotieven van de NS uit de periode 1930 tot 1960: de NS162, de NS660 en de pas gerestaureerde Oersik NS125. Ieder uur worden deze juwelen aan u voorgesteld met een boeiende toelichting.

Verbrandingsmotoren
In het bijzonder staan deze Museumdag de collectiestukken met een verbrandingsmotor op de voorgrond. De stoomlocs blijven een dagje binnen. De roem is ook voor de Wismar Railbus uit 1936. Na jarenlange restauratie rijdt deze bus sinds vorig jaar weer op het spoor in Haaksbergen. In de werkplaats is de revisie van de goederenwagenduwer, een door een JLO aangedreven machine, te bekijken en op het terrein ervoor lonken stationaire motoren, tractoren en ruim 120 Harley Davidson motoren. De gehele dag door zijn er rondleidingen met uitleg over de werking en techniek van de motoren en locomotieven.

Rit met de Trein
Naast een rit met de Wismar kun u ook met de trein mee. Deze dag alleen van Haaksbergen tot aan halte Stepelo en terug. Bij halte Stepelo is de bouw van het spoorviaduct te bekijken. Vanaf eind mei zal de trein via dit viaduct de N18 passeren en zo weer station Boekelo aandoen. Tot die tijd is station Boekelo gesloten. Op www.museumbuurtspoorweg.nl is meer informatie te vinden over het museum en de activiteiten.

Nationale Museumweek
De Museumdag bij Museum Buurtspoorweg is een onderdeel van de Nationale Museumweek die deze week gehouden wordt. Veel Twentse musea doen hier aan mee met speciale activiteiten om meer bezoekers te trekken. Ook dit weekend zijn er buiten de MBS nog vele musea te bezoeken. Kijk hiervoor op: www.nationalemuseumweek.nl.