Afbeelding
Foto:

Het Koetshuis treedt toe tot
prestigieuze Euro-Toques

ENSCHEDE – Bistro Het Koetshuis in Enschede mag zich met ingang van 21 april lid noemen van het prestigieuze Euro-Toques. Eigenaar John Spruit is terecht trots op dit resultaat; een unieke prestatie dat dit binnen drie maanden na de overname gelukt is.

In december vorig jaar namen John en Wendy Spruit het restaurant over. In deze drie maanden tijd ging het echtpaar voortvarend aan de slag om dit nog beter af te stemmen op de wensen van de bezoekers. Zo kreeg de menukaart een grondige make-over en ieder aspect van het restaurant werd tegen het licht gehouden.

Euro-Toques
Op 10 maart kreeg Het Koetshuis bezoek van Euro-Toques. Dit is een Europees predikaat voor restaurants die ambachtelijke gerechten serveren in een topambiance. Dat het Koetshuis deze nu in drie maanden pakt mag een unicum genoemd worden.

Grondig
Het bezoek bestond uit een inspectie van drie uur en een 4-gangendiner voor bestuursleden Gerard Walters en Daam Scharloo van Euro-Toques. "Grondig" is hierbij een understatement. Naast de kwaliteit van het eten wordt ook de keuken grondig bekeken. Alles moet namelijk zelf gemaakt worden. Alleen al de aanwezigheid van een potje Maggi diskwalificeert je als restaurant. Gedurende de maaltijd werd Spruit als patron-cuisinier aan tafel uitgenodigd om te vertellen over de gerechten en bereiding. De inspecteurs kijken ook naar het totaalbeeld van de belevenis; alles moet kloppen tot aan het servies en de bediening. Ieder detail telt op dit niveau; het is topsport.

Ambachtelijk
John Spruit is een bekende naam in het restaurantwezen. Een ambachtelijk vakman met ruim dertig jaar ervaring in binnen- en buitenland. Van oorsprong Rotterdammer, met een aimabele persoonlijkheid en een indrukwekkende verschijning. Het totaalplaatje van het Koetshuis omvat dan ook een showelement; koken aan tafel en geregeld live muziek zorgen voor een echte belevenis van een avond uit.

Goed gezelschap
Bistro Het Koetshuis is in goed gezelschap. Slechts vijf andere restaurants in Overijssel hebben dit predikaat en deze zijn allemaal in een relatief klein gebied in Twente gevestigd. Het geheim? We zijn een regio met een groot aanbod en diversiteit van streekproducten. Spruit haalt dan ook veel bij regionale kwaliteitsondernemers. Hoewel de Twentenaar over het algemeen een reputatie heeft van een meer praktische eter is er dus wel degelijk waardering voor een hoogstaande culinaire ervaring.

Inauguratie
De toetreding tot Euro-Toques is dus een bijzonder gegeven en iets wat zeker gevierd moet worden. Er staat dan ook een officiële inauguratie gepland voor vrijdag 21 april. Dan zal het officiële Euro-Toques schild onthuld worden door Ted Janssen van Euro-Toques samen met Spruit en burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede. Dit gaat dan gepaard met enkele tradities, waaronder het 'sabreren' van champagne, oftewel het ontkurken door met een sabel de hals van de fles af te slaan.

Evenementen
Bistro Het Koetshuis organiseert ook dit jaar weer diverse thematische avonden. Op vrijdag 28 april staat een Schotse avond op het programma. Dit is een avondvullende activiteit; naast het 5-gangendiner is er een whiskey-proeverij en live muziek van een doedelzakspeler. Het diner kost 29,50 euro per persoon, exclusief drankjes. Kijk voor reserveringen en meer informatie op: www.bistrohetkoetshuis.nl. Bistro Het Koetshuis is te vinden aan de Hengelosestraat 111 in Enschede. Zij zijn op maandag en woensdag tot en met zondag geopend vanaf 17.00 uur voor het diner.