Afbeelding
Foto:

Nieuwe wegen open in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Deze week zijn de nieuwe parallelwegen rondom de Kolenbrandwerweg in Haaksbergen in gebruik genomen.

De afgelopen maanden werd al druk gewerkt aan het aanleggen van nieuwe wegen n het kader van de komende werkzaamheden aan de N18. De komende tijd worden in Haaksbergen diverse nieuwe wegen opengesteld en andere bestaande wegen definitief afgesloten.

Bouwweg
In de bouwfase van de N18 wordt al vast één rijbaan van deze weg gebruikt als bouwweg, met dank aan enkele tijdelijke bruggen. Hierdoor is het nodig om enkele tijdelijke nieuwe wegen aan te leggen en verkeerslichten te plaatsen.

Gefaseerd
Door de openstelling van de nieuwe parallelwegen vervalt de doorgang van andere wegen. Zo gaan de Schaddenweg, Voordtweg, Stepelerveldweg, Kerkweg en Grevenpaalweg dicht voor alle verkeer. In de komende maanden gaan gefaseerd steeds meer nieuwe wegen open en bestaande wegen dicht. Ter plekke wordt de nieuwe verkeerssituatie aangegeven op borden en worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer via de nieuwe route te leiden.

Tijdelijke fietsonderdoorgangen
In de bouwfase van het project blijven recreatieve fietsroutes zoveel mogelijk open. Dit wordt gedaan door op de kruisingen met de bouwweg tijdelijke fietsonderdoorgangen te bouwen. Bouwverkeer kruist het fietsverkeer ongelijkvloers met een hulpbrug.