Afbeelding
Foto:

Military Boekelo terug op oude plek

ENSCHEDE - De Military van Boekelo kan weer terugkeren op haar oude plek. Het Enschedese college van B&W stemde afgelopen week in met enkele benodigde aspecten om dit mogelijk te maken.

De Military Boekelo sprak eind 2015 al de wens uit om met het hoofdterrein terug te keren naar het Teesinkbos. Aanleiding was het gegeven dat dit zo een directe aansluiting heeft en betrokkenheid met het dorp Boekelo, de inwoners en verenigingen. Eind vorig jaar zette het college een en ander in werking om dit mogelijk te maken.

Garantstelling
Om de plek bij het Teesinkbos geschikt te maken als hoofdterrein moeten werkzaamheden verricht worden waarvoor de achterliggende Stichting CCI Boekelo een lening aan zal gaan met garantstelling van de gemeente voor 500.000 euro. Tevens wordt een erfpachtovereenkomst gesloten met CCI om een en ander vast te leggen voor een periode van tien jaar. Met deze nieuwe opzet kan de gemeente ook een ander dossier afsluiten, namelijk de grondtransacties rond sportpark De Zweede.

Publiekstrekker
De Military is één van de grootste paardensportevenementen van Nederland en trekt jaarlijks naar schatting 60.000 bezoekers. Daarnaast is het ook voor bedrijven een geliefde plek om te netwerken. Met het vastleggen van de overeenkomsten wordt dan ook enige zekerheid geboden voor de toekomst van het evenement. De Military wordt dit jaar gehouden van 5 tot en met 8 oktober. Ruim 1.500 vrijwilligers worden ingezet om dit tot een succes te maken, mede in samwnerking met diverse onderwijsinstellingen. Op sportief gebied is het een 3*** CCI, Councours Complét International. Een driedaags evenement met hoogstaande onderdelen.