Hengelo bouwt aan de toekomst
Hengelo bouwt aan de toekomst Foto:

Vraag naar kavels Het Brunink neemt toe

ENSCHEDE - De gemeente zal dit voorjaar mogelijk weer meer kavels uit gaan geven in het bouwplan Het Brunink. Het college van Burgemeester en Wethouders wil dit graag dit voorjaar mogelijk maken.

Tijdens de recente economische crisis nam de vraag naar woningen fiks af waardoor ook de kavelverkoop en uitgifte op een laag pitje stond. Inmiddels is het noordelijke deel van dit bouwplan al in de verkoop. Door de aantrekkende markt zijn de kavels aantrekkelijker geworden. Er zijn nu nog vier kavels over van in totaal twintig beschikbaar.

Zuidelijke uitgifte
Nu het noordelijke deel vol begint te raken is het ook een uitgelezen moment om te beginnen met de uitgifte van kavels in het zuidelijke deel van het plangebied, zo redeneert het college. Hiermee anticiperen ze op verdere positieve trends in de huizenmarkt.

Gegadigden
Er zouden inmiddels zelfs al concrete geïnteresseerden zijn voor woningbouwkavels hier. De vraag neemt dus merkbaar toe, terwijl er weinig aanbod is. Het is dan ook een uitgelezen moment om de kavels nu uit te gaan geven. Als dit immers gedaan moet worden wanneer de vraag écht op gang komt, is het vaak al te laat. De gemeente peilt ook de woonwensen.