Afbeelding
Foto:

Enschede stelt veiligheidsbeleid vast

ENSCHEDE - De gemeenteraad van Enschede heeft maandag het nieuwe integraal veiligheidsbeleid vastgesteld. Dit beleid is er op gericht om de komende vier jaar belangrijke problemen aan te pakken.

Enschede is een stad waar zeker ook zwaardere criminaliteit voor komt. Het gaat dan om problemen die verder gaan dan de gebruikelijke fietsdiefstal, inbraken of huiselijk geweld. Ook de zwaardere criminaliteit is namelijk de afgelopen jaren duidelijk actiever geworden in de stad.

Ondermijning
Het beleid is extra aandacht voor aanpak van de zogenaamde ondermijnende criminaliteit, waarbij bijvoorbeeld reguliere bedrijven betrokken worden in het criminele circuit. Dit is voor gemeenten en politie erg lastig om goed aan te pakken. Hiervoor wordt een nieuw meldpunt opgezet. Ook witwassen, uitbuiting van mensen en kwaadwillende motorclubs komen hier voor volgens het gemeentelijk beleid. Dit omvat ook een duidelijker aanpak om kwetsbare en verwarde personen beter te helpen.

Drugshandel
Drugshandel is in Enschede een groeiend probleem de afgelopen jaren. Hiervoor komt een nog betere ketenaanpak, gericht op het afpakken van criminele winst, sluiten van drugspanden, overlastgevende personen harderaanpakken en een 'zero tolerance' beleid waarbij harde handhaving volgt op grensoverschrijdend gedrag.