Afbeelding
Foto:

Met de limousine naar de stembus in Losser

LOSSER - Stemmen is niet alleen een recht waar je zeker gebruik van moet maken, maar het moet ook juist een feest op zich zijn. En om dit een extra feestelijk tintje te geven organiseerde burgemeester Sijbom van Losser woensdag een bijzondere actie.

Eerder schreef hij al alle jongeren die voor het eerst mochten stemmen woensdag een persoonlijke brief. Hierin riep hij hen op om zeker gebruik te maken van dit belangrijke stemrecht; iets wat we lang niet overal ter wereld hebben. Jongeren zijn helaas nog fors ondervertegenwoordigd bij stemmers. Hierdoor worden hun belangen nog te weinig behartigd in de Tweede Kamer - en de lokale politiek. Dit is bijzonder jammer, zo is de burgemeester van mening.

Limousine
Bij eerdere verkiezingen organiseerde burgemeester Sijbom al een haal- en brengservice naar de stembureau's, met de toepasselijke naam 'De Stembus'. Dit bleek toen al een succes. Dit jaar werd het wat ludieker aangepakt. Met dank aan stadsprins Patrick Oude heuvel van de Gaffel Aöskes kreeg de burgemeester een dagje de beschikking over een Amerikaanse limousine. Met de witte, verlengde Cadillac - voorzien van het Losserse gemeentewapen - werden de jonge kiezers naar het stembureau gebracht met de burgemeester zelf als privé-chauffeur.

Leuke reacties
Van 07.00 tot 17.00 uur was hij veel op pad om deze ritjes uit te voeren. De burgemeester kreeg dan ook vele enthousiaste reacties van de jongeren die hij achter in de auto aantrof.